20-04-2018 Vacature leden Raad van Toezicht

Triade stichting voor katholiek primair onderwijs, gevestigd te Geleen, zoekt per juni 2018

Leden voor de Raad van Toezicht

Klik hier voor de advertentietekst

Klik hier voor de profielschets

Klik hier voor de statuten

Klik hier voor het reglement voor de Raad van Toezicht

28-02-2018 Open dagen scholen 2018

Open dagen scholen Triade 2018

Basisschool De Springplank 20-03-2018 13.30-15.30 uur
Basisschool Sterrenrijk 13-03-2018 13.45-15.15 uur
Basisschool De Lemborgh 22-03-2018 13.30-15.00 uur
Basisschool de Kluis 20-03-2018 13.45-15.15 uur
Basisschool Reuzepas 08-04-2018 11.00-14.00 uur
Basisschool De Leeuwerik 26-05-2018 11.00-14.00 uur
Basisschool 't Heuvelke 22-03-2018 13.30-15.30 uur

Basisschool De Driesprong
incl. Leonardo-afdeling

08-03 2018
20-03-2018
13.00-15.00 uur

Wat is passend onderwijs?
Passend onderwijs is een andere benadering voor de wijze waarop onderwijs aan leerlingen die extra ondersteuning nodig hebben , wordt georganiseerd. Het gaat om zowel lichte als zware ondersteuning. Bijvoorbeeld extra begeleiding op school, aangepast lesmateriaal, hulpmiddelen of onderwijs op een speciale basisschool. Passend onderwijs is dus geen schooltype; kinderen zitten niet 'op' , maar krijgen passend onderwijs. Scholen werken met elkaar samen in samenwerkingsverbanden. De scholen in het samenwerkingsverband maken onderling afspraken over hoe ze ervoor zorgen dat alle leerlingen onderwijs krijgen dat bij hen past.

Hoe werkt passend onderwijs?
Scholen die samenwerken in een samenwerkingsverband krijgen geld om het onderwijs te regelen voor leerlingen die extra ondersteuning nodig hebben. Het samenwerkingsverband ontvangt het geld en besluit over de toewijzing van ondersteuning en middelen naar de scholen. Hiervoor wordt het geld gebruikt dat nu in de rugzakjes zit en naar ambulant begeleiders gaat.

Maar ook de middelen voor speciale scholen (cluster 3 en 4), het speciaal basisonderwijs, leerwegondersteunend onderwijs en praktijkonderwijs gaat naar het samenwerkingsverband. De samenwerkende scholen maken een ondersteuningsplan om ervoor te zorgen dat iedere leerling passend onderwijs krijgt. In het ene samenwerkingsverband zullen scholen dat anders doen dan in het andere samenwerkingsverband. Er zullen dus verschillen zijn tussen regio's in de manier waarop onderwijs aan leerlingen met extra ondersteuning eruit komt te zien. De bedoeling is dat de scholen precies kunnen nagaan wat er nodig is voor hun leerlingen zodat ze ondersteuning op maat kunnen organiseren.

Wat is zorgplicht?
Schoolbesturen krijgen vanaf 1 augustus 2014 een nieuwe zorgplicht. Dit betekent dat de scholen ervoor moeten zorgen dat iedere leerling die extra ondersteuning nodig heeft, die bij hen ingeschreven staat of zich aanmeldt een passend onderwijsaanbod krijgt. De school  moet zorgvuldig onderzoeken wat uw kind nodig heeft en dit eerst proberen zelf te realiseren. Het schoolbestuur moet daarvoor nagaan wat de ondersteuningsmogelijkheden van de school zijn eventueel met ondersteuning vanuit het samenwerkingsverband. Als de school deze ondersteuning zelf niet kan bieden en aangeeft dat uw kind het beste naar een andere school kan gaan, moet de school na overleg met u zorgen dat er een school gevonden wordt die wel een passend aanbod kan doen en uw kind kan toelaten. Tot 1 augustus 2014 moest u in zo'n situatie nog vaak zelf naar een nieuwe school zoeken. Met de inwerkingtreding van passend onderwijs heeft de verwijzende school die verantwoordelijkheid. Daarbij is het belangrijk dat de school goed met u overlegt welke school passend is voor uw kind.

Meer informatie treft u aan op www.swvpowestelijkemijnstreek.nl